Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

Acum este 12 Feb 2016 16:57 Căutare avansată

diabetul si medicamentele contraindicate

diabetul si medicamentele contraindicate

Mesajde Richard » 09 Oct 2011 11:40

In special in cazul diabetului zaharat de tip 2 (cel ne insulinodependent) sunt contraindicate mai multe clasa de medicamente. Exista contraindicatii absolute si contraindicatii relative.

De pilda majoritatea picaturilor/spray-urilor etc pentru desfundat nasul sunt contraindicate in diabet zaharat de tip 2, deoarece substantele pe care le contin (simpatomimetice se numesc), conduc indirect la cresterea glicemie. La doze terapeutice insa, folosite pe durata scurta de timp, si daca pacientul are o dieta si un regim alimentar adecvat, aceste medicamente nu reprezinta o amenintare la adresa sanatatii pacientului. Este adevarat daca pacienul, nu-si reuseste sa-si controleze glicemia in limite normale si isi administreaza acest tip de medicamente (eventual si pe perioade lungi) atunci evident ca, in timp acestea ii vor afecta sanatatatea.

Din multitudinea de medicamente de acest gen citez: vibrocil, xylo-nasal, bixtonim.

Mentionez ca si medicamente precum Paracetamol sinus (actualmente Parasinus), Actifed, Sudafed, Fervex etc contin simpatomimetice si acestea au aceleasi efecte precum cele mentionate la spray-uri/picaturi. In cazul acestora din urma efectul de crestere al glicemiei e ceva mai serios, dar in cele mai multe cazuri, daca pacientul diabetic isi controleaza de regula din medicatie si alimentatie glicemie, de principiu nu reprezinta o contraindicatie (la doze terapeutice, maxim cateva zile - 5-6).
Richard
Site Admin
 
Mesaje: 38
Membru din: 05 Sep 2011 11:51

Înapoi la Diabetul - o boala tot mai frecventa

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori